Return to Robbanásbiztos eszközök

Robbanásbiztos ventilátor

Robbanásbiztos axiálventilátorRobbanásbiztos axiálventilátor 3 fázis
• ATEX robbanásbiztos kivitel Zóna 1 EEx e II T3
• Szabályozható fordulatszám
• Motorvédelem beépített termokontakttal

Az alaplemez műanyag védőbevonattal ellátott horganyzott acéllemezből készül. A készülék védőráccsal van ellátva. A ventilátor bármely felfüggesztési helyzetben szerelhető. A szárnyszelvény profilú lapátokkal ellátott axiális járókerék anyaga horganyzott acél, védőbevonattal ellátva. A meghajtást robbanásbiztos, fordulatszám-szabályozható, külső forgórészes motor biztosítja, amelynek vezetékeit egy külső motorvédő reléhez kell kötni. A motor kétfokozatú fordulatszám-szabályozása D/Y kapcsolás segítségével végezhető. A motor hűtését a szállított légáram biztosítja. A motor két síkban dinamikusan ki van egyensúlyozva a VDI 2060-nak megfelelően, a Q6,6,3 minőségi osztály előírásai szerint.

 

 

 

 

 

Robbanásbiztos centrifugálventilátorRobbanásbiztos centrifugálventilátor 1 fázis és 3 fázis.
• ATEX robbanásbiztos kivitel Zóna 1 EEx e II T3
• Alkalmas akkumulátortöltő helyiségek, gőzölő kamrák stb. szellőztetésére
• Kompakt kivitel

A ventilátorok tetszőleges helyzetben felszerelhetők, kompakt kivitelük egyszerű beépítést tesz lehetővé.  A ventilátorház anyaga öntött szilumin, a járókerék alumíniumból készült. Az egyfázisú motoroknak homokba zárt, robbanásbiztos (EX) indítókondenzátoruk van. EEx e II T3. Alkalmas akkumulátortöltő helyiségek, raktárhelyiségek stb. szellőztetésére A ventilátor előrehajló lapátozású, alumíniumból készült radiális járókerékkel van ellátva. A meghajtást karbantartást nem igénylő, robbanásbiztos, nem fordulatszabályozható, légáramon kívül elhelyezkedő motor biztosítja. A motor két síkban dinamikusan ki van egyensúlyozva a VDI 2060-nak megfelelően, a Q6,6,3 minőségi osztály előírásai szerint.

 

 

 

 

 

Robbanásbiztos centrifugálventilátor

 

Ez a 3 fázisú kivitel képe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Robbanásbiztos csőventilátorRobbanásbiztos csőventilátor 315mm-re,3 fázis
• ATEX robbanásbiztos kivitel Zóna 1 EEx e II T3
• Szabályozható fordulatszám
• Tetszőleges helyzetben felszerelhető
• Motorvédelem hidegvezető termisztorral

A ventilátorok légcsatornába szerelhetők. A ventilátor fordulatszabályzása feszültségcsökkentéssel végezhető, ötfokozatú transzformátoros szabályozó segítségével; a motorhoz motorvédőt kell használni. A ventilátorház anyaga konduktív műanyag. A ventilátor hátrahajló lapátozású, horganyzott acéllemezből készült, védőbevonattal ellátott radiális járókerékkel van ellátva. A meghajtást robbanásbiztos, fordulatszám-szabályozható, PTC termisztoros, külső forgórészes motor biztosítja. A motor hűtését a szállított légáram biztosítja. A motor és a járókerék két síkban dinamikusan ki van egyensúlyozva a DIN ISO 1940 szerint.

 

 

 
Robbanásbiztos centrifugálventilátor

• ATEX robbanásbiztos kivitel Zóna 1 EEx e II T3
• Alkalmas akkumulátortöltő helyiségek, gőzölő kamrák stb. szellőztetésére
• Motorvédelem beépített PTC termisztorral
• Szabályozható fordulatszám

A ventilátorok tetszőleges helyzetben felszerelhetők, kompakt kivitelük egyszerű beépítést tesz lehetővé. A ventilátorház horganyzott acéllemezből készült, a beszívókúp anyaga sárgaréz. A motor túlterhelésének megakadályozására a ventilátort belső termisztorral (PTC) szereltük fel, amelyet egy külső motorvédő kapcsolóhoz kell csatlakoztatni.A ventilátorház horganyzott acéllemezből készült. A ventilátor előrehajló lapátozású járókerékkel szerelt, anyaga horganyzott acéllemez. A meghajtást robbanásbiztos, fordulatszám-szabályozható, külső forgórészes motor biztosítja, amelynek vezetékeit egy külső motorvédő reléhez kell kötni. A beszívókúp anyaga sárgaréz. A motor hűtését a szállított légáram biztosítja. A ventilátor egyszerű felépítésű, karbantartást nem igényel. A motor két síkban dinamikusan ki van egyensúlyozva a VDI 2060-nak megfelelően, a Q6,6,3 minőségi osztály előírásai szerint.

 

 

 

 

Robbanásbiztos tetőventilátorok:

Robbanásbiztos tetőventilátorRobbanásbiztos tetőventilátor